30 de març 1996

Homenatge íntim al seu president, Josep Asbert i Mestres



Homenatge íntim de La Llàntia al seu president, Josep Asbert i Mestres

“El dissabte passat, a la seu de La Llàntia i en el decurs d’un sopar familiar, es va retre un merescut homenatge al president de la coral, Josep Asbert i Mestres. Els cantaires li lliuraren una placa commemorativa de l’acte, el qual va ser motivat per demostrar la seva gratitud pels llargs i constants esforços personals que Asbert porta dedicats a l’entitat, que té ja 120 anys d’existència. Sota la seva presidència es disposen ara a celebrar com cal tan assenyalat aniversari”. (La Veu, 04-04-1996).

D’aquest homenatge, el senyor Asbert i la seva esposa no en saberen res fins el moment de ser presents al sopar citat en l’article anterior. Tot i que no fou un acte públic, perquè  es va preparar i celebrar  per sorpresa en la intimitat de les dependències de la Coral, quedà prou de palesa l’estimació que els components de La Llàntia professaven, i continuen sentit, per Josep Asbert.

L’any 1958, Asbert va participar en unes “Caramelles” organitzades pel Barri del Poble Sec i dirigides pel mestre Joan Montaner, el qual incità una colla d’aquells cantaires a formar part de La Llàntia. Asbert va ser un d’ells.

La seva integració al Cor va ser total. De seguit s’encomanà de l’entusiasme del mestre Montaner i dels cantaires, i va endinsar-se també en l’esperit d’homes com Joan Subirana, Romà Tusal, Salvador Vilanova o Josep Maria Valls, presidents que sempre van estar lliurats incondicionalment a la Coral. El 1959 ja va ser designat vocal de la junta. Posteriorment, el 1977 i 1978 desenvolupà la tasca de  vicepresident. I repetiria en aquesta comesa des del 1984 fins al 1992, al costat d’un altre bon president, Joan Martí Carbonell.

A partir del 1993 va ser nomenat president, tasca que continua desenvolupant en el moment d’imprimir-se aquest llibre, iniciativa de la qual és el principal artífex.

A la vegada, està profundament immers dins la Federació de Cors de Clavé, organisme que el 1983 el va designar delegat de la Federació, com a responsable de la coordinació territorial de les comarques del Baix Llobregat i l’Anoia, càrrec en què continua també encara en actiu.

Josep Asbert és, doncs, un altre dels presidents significatius que ha tingut La Llàntia, entitat a la qual està lliurat, indiscutiblement, en cos i ànima.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada