26 de desembre 2011

Reeixit Poema de Nadal al Teatre de l’Aurora


La tarda de Sant Esteve fou l’escollida per l’Agrupació Coral La Llàntia per oferir als seus familiars, protectors i públic en general, una vetllada de cant que acompanyava la recitació del Poema de Nadal de Josep Ma.de Sagarra i Castellarnau.

Com feu notar en la presentació de l’acte Lleonard del Rio, enguany havia estat l’any de la coral La Llàntia per l’atorgament per part de la Generalitat de Catalunya de la Creu de Sant Jordi. A partir d’aquí tot l’any vinent serà la celebració del 135è any de la Coral. Ja hi ha projectes per a tot l’any.

Esqueia, també, el cinquantenari de la mort del poeta Josep Ma.de Sagarra. Bons auguris, doncs, per encetar la vetllada en l’edifici que acull, des de fa un grapat d’anys, “La Llàntia”. Entre el públic l’actual regidor de Cultura del Consistori igualadí, Joan Torras i l’anterior, Maria Enrich.

Feta la presentació s’alternaren els rapsodes i la coral en trams ben dosificats. El Poema de Nadal és prou extens i variat per remarcar, amb cants de nadales, les referències a la nit, els àngels i pastors bocabadats davant el pas de l’estrella, camí de Betlem. Àdhuc les referències al rabadà reticent.

Adoració Aliberch, Maria Teresa Ratera, Laura Rosich, Jaume Ferrer, Antoni Miranda i Lleonard del Rio, reeixiren en fer present, amb la seva recitació, l’aire d’aquella nit i Anna Bernadí, de la nissaga dels cantaires de La Llàntia, amb la pell, barretina i flabiol hi posà aquell punt de tendresa dels pastorets.

L’Agrupació Coral La Llàntia, amb Mònica Carvajal a l’orgue, sota la direcció del mestre Josep Montaner, feu la resta. Podríem afegir que la suma ja que de tots és sabut l’actual moment de plenitud que fa temps acompanya les actuacions de La Llàntia. Dona goig escoltar-los. Oi més quan afinen melodies nostrades com és el cas de les nadales.

Ho acabaren d’arrodonir amb el “Glòria”. Aquell que cloïa i encara clou les representacions de “Els pastorets” i en el que el mestre Montaner, en el bis final, donà entrada a les veus del públic.

La direcció del muntatge de la vetllada anà a càrrec de Jaume Ferrer i el comiat i paraules d’agraïment pel suport del públic i institucional, el feu l’actual president de l’Agrupació, Ramon Vergés.

Els rapsodes foren obsequiats amb una planta i el mestre Montaner es reservà el lliurament de la que corresponia a l’Anna Bernadí. L’aire de la nit de Nadal planà sobre l’Aurora la tarda de Sant Esteve.

Tots plegats fórem una mica criatures.

Glòria a Déu en les altures!

(Article publicat a l’Enllaç dels Anoiencs núm. 501 del 29 de desembre de 2011)



 El Poema de Nadal, de Josep Ma. de Sagarra

Dedicat preferentment als Socis protectors de la Coral, es presentà a les 7 de la tarda del dia de Sant Esteve al Teatre de l’Aurora, havent-se quedant moltes persones sense poder entrar per manca de localitats, doncs el teatre s'omplí al complet.

Com digué el president de la Coral Ramon Vergés a l’acabar el recital, La Llàntia, en arribar al 135è aniversari, va voler programar un acte diferent dels concerts habituals, escollint aquesta representació en la qual intervingueren els rapsodes Adoració Aliberch, Jaume Ferrer (a la vegada director del muntatge poètic), Antoni Miranda, Ma. Teresa Ratera, Lleonard del Rio (que també tingué cura de la presentació de l’acte) i Laura Rosich. Pel que fa a la part musical, hi hagué la participació d’Anna Bernadí amb la flauta i cants intercalats a càrrec de La Llàntia, acompanyats a l’orgue per Mònica Carvajal i dirigits per Josep Montaner.

(Article de FAS publicat a l’Enllaç dels Anoiencs núm. 502 del 12 de gener de 2012)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada