13 d’abril 2012

Jornada popular de “les creus de Sant Jordi” igualadines




Avui, jornada popular de “les creus de Sant Jordi” igualadines


L’abril de l’any passat, la Generalitat de Catalunya va atorgar la Creu de Sant Jordi a l’Agrupació Coral La Llàntia, amb la qual cosa, ja són tres les entitats igualadines distingides amb l’esmentat guardó.

Per aquest motiu, com a cloenda dels actes commemoratius del seu 135è aniversari,  l’Agrupació Coral La Llàntia va proposar a les altres dues entitats que el posseeixen, l’Ateneu Igualadí de la Classe Obrera (el 2008) i l’Antic Gremi de Traginers (el 2009), organitzar conjuntament una jornada popular oberta a tots el igualadins, per celebrar la concessió d’aquest reconeixement.

Els actes, programats per avui dia 13, són els següents: De 3 a 5 de la tarda, passejada amb carro de cavalls per diferents carrers a càrrec de l’Antic Gremi de Traginers, amb sortida de les Escoles de l’Ateneu Igualadí, al carrer Esquiladors.

A 2/4 de 9 del vespre, concert, d’entrada gratuïta, al Teatre Municipal l’Ateneu, amb la intervenció del Cor d’alumnes de les Escoles de l’Ateneu Igualadí, la Coral Juvenil Xalest i l’Agrupació Coral La Llàntia.

A les 10 de la nit, Sopar popular de germanor a la Sala de l’Auditori de l’Ateneu Igualadí, obert a tothom. Es poder fer reserves al Cafè de l’Ateneu, tel. 93.803.0078.

(Article publicat a l'Enllaç del Anoiencs núm. 514 del 13 d’abril de 2012)



La Llàntia, l’Ateneu Igualadí, el Gremi de Traginers i la Creu de Sant Jordi

L’abril de l’any passat, La Llàntia va rebre de la Generalitat de Catalunya la Creu de Sant Jordi. En coincidir amb el 135è aniversari de la coral, el primer acte commemoratiu va ser l’ofrena del guardó a la ciutat, que es va fer el 17 de setembre al saló de sessions de l’Ajuntament. Posteriorment, La Llàntia va proposar a les altres dues entitats igualadines premiades amb la Creu de Sant Jordi, l’Ateneu Igualadí de la Classe Obrera (el 2008) i l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada (el 2009), festejar conjuntament la concessió d’aquest reconeixement per mitjà d’una Jornada Popular oberta a tots els igualadins. La iniciativa va ser ben rebuda i decidiren organitzar-la pels voltants de Sant Jordi, quan faria un any d'haver-se atorgat a La Llàntia i seria un dels últims actes de celebració del seu aniversari. S’escollí el dia 13, programant aquests actes sota la denominació Les tres Creus de Sant Jordi:

Passejada amb carro de cavalls a càrrec del Gremi de Traginers

S’havia de fer a les 3 de la tarda,  des de l’Ateneu i per diferents carrers, però finalment l’Ateneu i el Gremi de Traginers decidiren suspendre-la per la inseguretat del temps.

Concert al Teatre Municipal l’Ateneu
Va ser a 2/4 de 9 del vespre. El va presentar Maria Almenar, que donà pas a la projecció d’un vídeo que mostrà els moments més significatius del lliurament de la Creu de Sant Jordi a cadascuna de les entitats guardonades. A continuació intervingué el Cor d’alumnes de les Escoles de l’Ateneu amb acompanyament de flautes, dirigit per Estela Claramunt. Seguí la Coral Juvenil Xalest, que assaja a l’Ateneu, dirigida per Pol Pastor. I en darrer lloc els cantaires de La Llàntia, amb els solistes Jaume, Agustí, Joan i Josep Bernadí i Joan Ubia, intervencions de Jaume Jürschik a la guitarra i de Josep Bernadí a l’acordió, acompanyament de Mònica Carvajal al teclat i direcció de Josep Montaner. Seguidament, Maria Almenar va convidar a pujar a l’escenari els presidents de les tres entitats, Miquel Canet (Ateneu), Magí Molas (Gremi de Traginers) i Ramon Vergés (La Llàntia), els quals expressaren les seves respectives inquietuds. Va cloure l’acte l’alcalde Marc Castells, qui tingué un record per les generacions que feren possible la trajectòria de cadascuna de les entitats, i els felicità encoratjant la seva continuïtat. El púbic gaudí d’una vetllada digna i emotiva que també comptà amb l’assistència d’Àngel Soteras, en representació del Consell Comarcal, i dels components del consistori Pere Calbó (diputat al Parlament), Jordi Segura, Jordi Pont, Joan Torras, Joan Agramunt i Montserrat Mateu. També hi fou present Maria Enrich, regidora de Cultura de l’anterior equip municipal, que va viure en el seu moment l’atorgament de la Creu de Sant Jordi a les tres entitats igualadines.

Sopar de germanor
Tingué lloc en acabar el concert, al Cafè de l’Ateneu. Hi assistiren els components de La Llàntia al complet amb els seus familiars i simpatitzats, acompanyats de representants de l’Ateneu i el Gremi de Traginers, de l’alcalde Marc Castells i dels regidors esmentats.

(Extret de l'article de VPA publicat a l'Enllaç dels Anoiencs núm. 516 del 26 d’abril de 2012)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada