20 de desembre 2012

Concert de Nadal de La Llàntia a Perpinyà


A l'actuació de La Llàntia al Palau de la Música del 24 de juny d'enguany hi va assistir una representació de la Federació de Cors de Clavé de la Catalunya Nord i el seu president, Germinal Monje, va sol·licitar la coral igualadina per cantar a Perpinyà en una data que per a ells fos significativa.

Els contactes van fructificar i diumenge passat es va fer un concert anunciat com a "Perpignan en voix - Nadal a Perpinyà", en el qual la primera part va anar a càrrec de les corals mixtes franceses "Canta canta" de Perpinyà i Cant'eus de la localitat d'Eus, reservant la segona part a La Llàntia. Va ser a la tarda, a l'església de Saint Paul, inaugurada el juliol del 1967, amb un disseny modern però que la fa molt acollidora, tant en la seva funció religiosa com en els concerts que habitualment hi tenen lloc, amb molt bona acústica.

Pels cronistes que deixem constància de les activitats de La Llàntia resulta reiteratiu reflectir la resposta del públic que els escolta, però si volem ser fidels a la realitat hem de repetir una vegada més que foren ovacionats amb ganes pels assistents, reclamant dempeus més cançons addicionals a les anunciades al programa.

Pel que fa als organitzadors, l'ajuntament de Perpinyà i la Federació de la Catalunya Nord, deixaren la porta oberta a una nova actuació.

D'entre els components de La Llàntia intervingueren Jaume Bernadí, Agustí Bernadí i Joan Ubía com a solistes, Felip Calafell, Jaume Jürschik i Joan Bernadí amb instruments de pua, Josep Bernadí amb l'acordió i Mònica Carvajal al teclat, tots ells sota la direcció de Josep Montaner.

Felicitats a la coral per esdevenir una bona ambaixada cultural igualadina.

El proper acte de La Llàntia serà la participació en la Missa del Gall de la parròquia de la Sagrada Família.

(Article de VPA publicat a l'Enllaç nº 546 el 20 de desembre de 2012)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada