24 de desembre 2012

Missa del Gall 2012

Molta activitat nadalenca a la Sagrada Família

Tothom aprofita les festes nadalenques per fer celebracions, cadascú a la seva manera i amb les seves motivacions. És lògic que les parròquies i altres institucions cristianes ho celebrin de manera especial i amb actes rellevants.

La Missa del Gall, amb la participació de l’Agrupació Coral La Llàntia, va començar amb la benedicció del Pessebre Monumental, creat pels infants de la Catequesi Parroquial, i la imatge de l’Infant Jesús per a l’Adoració dels fidels típica d’aquests dies, col·locat al centre de la gran Corona d’Advent que, amb l’encesa progressiva dels 4 ciris, corresponents a les 4 setmanes, havia anat expressant la proximitat de la gran festa cristiana de l’arribada de Jesucrist.

El dia de Nadal les misses també varen ser ben solemnes i participades i en totes es repartí el calendari per a l’any nou amb els horaris de les misses de l’arxiprestat i les dades telefòniques de les parròquies i altres esglésies. La portada d’aquest tríptic de butxaca enguany està ornat amb una vista del retaule de l’església de Sant Pere de Seguers, restaurada entre els anys 2011 i 2012 amb el suport de les parròquies veïnes i dels equips d’oficis de Càritas Arxiprestal.

L’altra celebració ben destacada va ser la de la Festa de la Sagrada Família, que tota l’Església celebra el diumenge dins l’Octava de Nadal, enguany el 30 de desembre, i que en aquesta parròquia pren un relleu especial per ser la Festa Patronal, organitzada amb la col·laboració de l’Associació de la Visita Domiciliària de la Sagrada Família, les catorze capelletes de la qual, amb les imatges patronals, estaven aquest dia a l’església ben il·luminades com a signe de presència dels centenars de famílies que cada mes en reben la “visita”. A totes les misses es repartí l’estampa de record de la festa; la missa de 2/4 d’1 tingué la rellevància de la participació de l’agrupació musical i coral “Brevis et solemnis”, dirigida per Josep Miquel Mindan i Seuba, i d’altíssima qualitat.

(Article publicat a l'Enllaç nº547 del 10-01-2013)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada