17 d’abril 2014

Josep Montaner traspassa la direcció de l’Agrupació Coral La Llàntia a Josep Bernadí


En arribar aquest any a complir-ne vint al front de La Llàntia, Josep Montaner i Torres ha traspassat la direcció de la coral a Josep Bernadí i Casanellas.

El cognom Montaner és ben significatiu en la singladura de La Llàntia. Recordem que el pare d’en Josep, l’inoblidable i emblemàtic mestre Joan Montaner i Guix, quan morí prematurament el 1967, als 53 anys, en feia trenta-cinc que la dirigia.

I que en Josep, abans dels vint de director, ja va ser cantaire i sotsdirector uns altres deu en l’època del seu pare. D’altra banda, la seva mare, Antònia Torres i Codinachs, essent ja vídua del mestre Montaner, va ser padrina del tercer estendard de La Llàntia, estrenat el 1986 en la celebració del 110è aniversari de la coral.

També és rellevant en la trajectòria de La Llàntia la família de Josep Bernadí. En el llibre de la història de la coral, Tres segles de cant, s’explica que en van ser cantaires el seu avi Jaume i dos germans d’aquest, Joaquim i Gabriel, i que des de fa anys ho són el seu germà Jaume, el seu pare Joan i tres cosins d’aquest, Agustí, Martí i Miquel. En Josep, instrumentista d’acordió, entrà a la coral el 1990 i des del 1997 n’ha estat sotsdirector. Així, doncs, per als dos Joseps, Montaner i Bernadí, La Llàntia forma part important de les seves vides.

Per palesar a Josep Montaner el reconeixement de la seva dedicació a la coral, el 3 d’abril se li va oferir un sopar de comiat en la intimitat dels components de l’entitat. Allí, el president Ramon Vergés va elogiar la seva tasca i li lliurà una placa commemorativa amb la inscripció “Josep Montaner i Torres: La teva estimació i entrega a La Llàntia unit a jornades de cant i convivència inoblidables, serà el que veritablement ens quedarà” i obsequià amb un ram de flors la seva esposa, Adoració Aliberch i Giralt, col·laboradora habitual de l’agrupació.

Tot seguit, Josep Montaner adreçà unes paraules d’agraïment pel suport que sempre ha rebut dels cantaires, de Josep Bernadí i de la pianista Mònica Carvajal, i valorà sobretot l’alt grau de companyonia i amistats que s’han forjat, de les quals, digué, ha pogut gaudir durant aquests vint anys.
A la vegada, els encoratjà a continuar treballant amb entusiasme, tenint en compte la proximitat, el 2016, del 140è aniversari de la fundació de la coral. L’acte, ple d’emotivitat, va acabar amb la interpretació de “Els Degotalls”, dirigit per Josep Bernadí, i “Recordant nostra terra”, amb direcció
de Josep Montaner.

No dubtem que Josep Montaner serà una altra persona que figurarà de manera prou destacada en la història de La Llàntia. Creiem, i així ho desitgem, que Josep Bernadí també assolirà aquest reconeixement.

(Article de VPA / JFF publicat a l’Enllaç dels Anoiencs núm. 606 del 17 d’Abril de 2014)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada