05 d’octubre 2014

Concert de La Llàntia i la Rondalla Puiggraciós

El passat diumenge dia 5 d’octubre a les 17:30 hores vam tenir el plaer de convidar a la Rondalla Puiggraciós de la Garriga, dirigida per en Joan Figueres, a delectar-nos amb un concert a l’església de la sagrada Família de Igualada. Aquest concert va ser el primer d'una sèrie de compromisos que tenen per tot el territori català. A banda de les peces que ja portaven de temporades anteriors van estrenar nous arranjaments, com per exemple Alfonsina y el Mar, que per primera vegada va cantar el seu company guitarrista, Fernando Florez. En algun moment del concert vam gaudir de la col·laboració de la flautista Kathy Raymond, donant un toc de color musical acompanyant als instruments de corda.

Com a amfitrions de la vetllada, vam començar el concert la Coral la Llàntia interpretant tres peces que havíem preparat per a aquesta ocasió, Paraules d’Amor de Joan Manuel Serrat, l’himne El Nostre Cant i la sardana Els Degotalls, sota la direcció d’en Josep Bernadí.

A continuació vam gaudir del concert de la Rondalla i finalment vam interpretar junts el Vaixell de Grècia d’en Lluis Llach. Aquesta darrera peça conjunta la vam tenir de repetir per agrair al nombrós públic el seu llarg aplaudiment. 


En acabar, i per sorpresa, vam interpretar conjuntament l’havanera Bufa Ventet, la qual ni estava en el programa ni la havíem assajat mai fins una estona abans del concert. Aquesta peça ens la va dirigir el mestre Joan Figueres que a més feia de cantant solista. 

En acabat el concert vam anar tots plegats a fer un pa amb tomàquet a la Taberna a Cal Font. 



Articles relacionats:

Concert de La Llàntia i la Rondalla Puiggraciós

L’Agrupació Coral La Llàntia presentarà el proper diumenge 5 d’octubre la Rondalla Puiggraciós de La Garriga. És una formació orquestral integrada per una quinzena d’instrumentistes de bandúrries, mandolines, llaüts, guitarres, contrabaix i percussió, que s’inicià el 1976 a l’Escola Puiggraciós de la citada localitat impulsada pel professor José A. Escriche Catalán, que encara n’és membre actiu.

Des de la seva fundació, amb nombroses actuacions i reconeixements i amb la natural renovació de components pel pas dels anys, la Rondalla Puiggraciós ha estat fidel a la premissa de fer música amb rigor i exigència, i alhora mantenir viva la particular sonoritat dels seus instruments. El seu repertori parteix de la tradició més genuïna però avança amb força cap a nous reptes, nous autors i nous estils; un dels seus últims treballs és l’enregistrament del CD “Avions de paper”.

La Rondalla Puiggraciós està dirigida actualment pel mestre Joan Figueres, responsable a la vegada dels arranjaments.

La relació entre La Llàntia i Joan Figueres ha propiciat aquest acte que comptarà també amb l’actuació de la coral a tall d’amfitrions, acompanyada al teclat per Mònica Carvajal i dirigida per Josep Bernadí. Com a clausura, ambdues agrupacions interpretaran de conjunt Vaixell de Grècia de Lluís Llach, en una adaptació coral de Josep Montaner.

El concert es farà diumenge dia 5 d’octubre, a 2/4 de 6 de la tarda, a l’església de la Sagrada Família. L’entrada serà gratuïta.

(Article publicat a l’Enllaç dels Anoiencs núm. 625 del 02 d’octubre de 2014)





L’Agrupació Coral La Llàntia i la Rondalla Puiggraciós, en concert

El passat diumenge, l’església parroquial de la Sagrada Família va acollir a la nostra “Agrupació Coral La Llàntia” i a la Rondalla Puiggraciós, de La Garriga, en un concert que podem classificar de magnífic.

La Rondalla Puiggraciós formada per 17 músics (bandúrries, mandolines, llaüts, guitarres, flauta travessera, contrabaix i percussió), dirigida per Joan Figueres, ens va portar a la segona part del concert pel món de la música amb melodies com vals, bolero, foxtrot, zamba, música oriental, grega, peruana, marineres,... Cal destacar que entre les peces que ens van oferir hi havia el vals que ha donat nom al seu últim CD “Les avions en papier” i que tots coneixem si hem vist la pel·lícula “Los chicos del Coro”.

A la primera part  va actuar l’Agrupació Coral La Llàntia, que va ser  l’organitzadora d’aquest concert, dirigida per Josep Bernadí, amb l’acompanyament al teclat de Mònica Carvajal.

La Llàntia va oferir “Paraules d’amor”, amb lletra i música de Joan Manuel Serrat, en adaptació coral de Josep Montaner; “El Nostre Cant” amb lletra d’Emili Guanyabens i música d’Enric Morera; i la sardana “Els Degotalls” amb lletra d’Amadeu Miralles i música de Ricard Castell.

A la tercera part van actuar conjuntament La Llàntia i la Rondalla Puiggraciós, dirigits per Josep Bernadí, i que van oferir “Vaixell de Grècia”, de Lluís Llach, en una adaptació coral de Josep Montaner.

Per arrodonir la vetllada, tots, Rondalla, coral, i públic varem cantar l’havanera “Bufa Ventet”.

Hem d’agrair a la Rondalla Puiggraciós el fet de voler actuar a casa nostra, com a primícia, abans de començar una gira per terres del nostre país.

(Article original de J.F.F.)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada