27 de novembre 2014

Santa Cecília 2014


La LLàntia i Santa Cecília


L’any 1594, el papa Gregori XIII va canonitzar a Cecília de Roma, i li va donar el nom de patrona de la música per "haver demostrat una atracció irresistible pels acords melodiosos dels instruments". El seu esperit sensible i apassionat per aquest art  la va convertir en símbol de la música i amb el títol de patrona.
Santa Cecília per Guido Reni, 1606
A través dels segles, la figura de Cecília ha esdevingut per la Humanitat com el títol i veneració per la música. El dia 22 de novembre ha estat adoptat per la majoria de països com el "Dia de la Música".

A Igualada i com en la majoria de pobles del nostre país es van celebrar actes dedicats a donar a conèixer la gran cultura de la música. Un llenguatge que no necessita fronteres per comunicar-se tots els pobles i per agermanar les cultures, les llengües, les races, i els pobles.

Foto: Ajuntament d'Igualada
L’Agrupació Coral La Llàntia, la coral més antiga de la nostra ciutat, -data de l’any 1876- es va voler adherir, com no, a aquesta celebració, i per això el dissabte passat va oferir els seus cants, com totes les altres associacions corals de la nostra ciutat, a tots els ciutadans d’Igualada.
Foto: Santi González
A les 7 de la tarda, els cants de La Llàntia van ressonar a la rambla de Sant Isidre, i l’endemà diumenge van portar una mica d’esperança, alegria i germanor als residents de l’Asil del Sant Crist.
Va ser en aquest lloc on van cantar el "Sanctus" de F.Shubert, i "Tu has venido a la orilla (Pescador d’homes)" de C.Gabarain durant la missa.

Foto: Narcis Selva
Entre dissabte i diumenge l’Agrupació Coral La Llàntia va oferir "El llop de mar", "Torna a Sorriento", "Els Degotalls", "Marxa Heroica" de la Cançó d’amor i guerra, "Nostre Cant", acabant ambdós dies amb la sardana "Recordant Nostra Terra" amb lletra d’Ignasi Castelltort i música del que fou ànima de La Llàntia entre els anys 1934 al 1967, el mestre Joan Montaner i Guix.

L’Agrupació Coral La Llàntia es prepara ara per oferir un altre concert, abans de l’acabament de l’actual any, que es durà a terme el dia 14 de desembre a la localitat d’El Papiol.

(Article original de J.F.F.)


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada