dimarts, 24 de desembre de 2013

Missa del Gall

Celebracions nadalenques a la parròquia de la Sagrada Família

Col·lecta de Nadal per Càrites.
Les col·lectes de les misses del cap de setmana vinent, dissabte, dia 21 al vespre i diumenge dia 22, van destinades a Càritas en motiu de la Campanya de Nadal, enguany amb el lema tan lligat amb la situació actual: “Nadal és temps d’esperança. Viu senzillament perquè altres, senzillament, puguin viure”.

Hora Santa.
Diumenge dia 22, pregària comunitària parroquial a ¼ de 7 de la tarda, a la Capella del Santíssim, adorant-lo exposat a la Custòdia, per pregar especialment per les vocacions i les altres necessitats de l’Església i, coincidint amb el quart i darrer Diumenge d’Advent, poder completar una molt bona preparació per al Gran Adveniment de Nostre Senyor a les nostres vides.

Vigília de Nadal.
Dimarts dia 24, a les 8 del matí, darrera missa del temps d’Advent. No hi ha missa a les 8 del vespre. A les 12 de la nit, Missa del Gall, amb la participació de l’Agrupació Coral La Llàntia. Benedicció del Pessebre Monumental elaborat per un grup de feligresos. Veneració de la imatge de l’Infant Jesús. Entrega del calendari de 2014 amb els horaris de misses i telèfons de les parròquies i esglésies de l’arxiprestat.

Dia de Nadal.
Dimecres 25, les misses a l’horari dels diumenges, ben solemnitzades, amb cants nadalencs i veneració de la imatge de l’Infant Jesús i obsequi dels calendaris.

Octava de Nadal.
Nadal és una festa tan important per als cristians que se celebra durant vuit dies. Dijous 26 és la Festa de Sant Esteve, protomàrtir, festiu a Catalunya, però no de precepte; aquest dia missa a les 11 del matí. Els altres dies laborables, misses a les 8 del matí i a les 8 del vespre.

Octava de Nadal, Solemnitat de Santa Maria, Mare de Déu, i Cap d’Any.
Dimecres 1 de gener, coincidint amb el començament de l’any nou civil 2014, l’Església celebra el final de l’Octava de Nadal amb la solemnitat de Santa Maria, Mare de Déu. Les misses com els diumenges, inclosa la de la vigília, amb veneració de l’Infant Jesús.

Solemnitat de l’Epifania del Senyor.
És el dilluns 6 de gener. Les
misses solemnitzades com cal, especialment
la de 2/4 d’1. A totes,
veneració de l’Infant Jesús.

Ofrenes per a Càrites.
A partir d’aquest Advent en que estem, i durant les diades nadalenques, donada la greu crisi econòmica que moltes famílies estan patint, queda oberta l’aportació d’ajudes per a Càritas. S’accepten donatius amb diners i aportacions d’aquests productes: llet per a infants i adults i llet maternal, oli, sucre, galetes, llaunes de conserves de tot tipus, bolquers i productes de neteja corporal i o per rentar la roba que, després de les festes nadalenques, es portarà a Càritas del nostre arxiprestat de L’Anoia-Segarra, que és qui ha indicat el què necessiten, per tal que ho faci arribar als més necessitats.

Visites als pessebres.
Durant aquests dies es pot visitar el pessebre monumental tradicional de la Parròquia, amb les novetats d’enguany, elaborat per un grup de feligresos voluntaris.

Festa patronal parroquial.
El dia 29, diumenge dins l’Octava de Nadal, és la Festa de la Sagrada Família de Natzaret, titular de la Parròquia i patrons també de l’Associació de la Visita Domiciliària de la Sagrada Família, ben activa en aquesta parròquia igualadina. Els zeladors i les zeladores dels catorze cors en què s’agrupen les famílies que hi pertanyen cuiden de l’organització de la festa.

Misses com els diumenges, solemnitzant especialment la de 2/4 d’1, amb predicació a càrrec del diaca de la parròquia Mn. Florenci Gras i Santolari.

A totes les misses hi haurà la veneració de l’Infant Jesús, s’hi distribuiran uns punts de llibre de record de la festa i hi hauran exposades les capelletes que mensualment visiten les famílies associades (tothom en pot formar part), com a signe visible de la seva presència a la festa.

(Article publicat a l'Enllaç nº591 del 19-12-2013)

Cap comentari:

Publica un comentari