15 de març 2015

Miserere o Divendres de Pregària al Sant Crist d'Igualada, 13 de març de 2015




Aquest divendres es va celebrar a l’església de Roser el Miserere o Divendres de Pregària al Sant Crist d'Igualada. Enguany es celebra el 425è aniversari i dintre de la programació dels actes, aquest divendres han comptat amb nosaltres, l'agrupació Coral la Llàntia, pels cants, les lectures i les pregàries, així com per les ofrenes. Sota la direcció del Sr. Florenci Oliva i l'acompanyament a l'orgue per part del Sr. Lluis Victori i juntament amb el poble, es van cantar els cants litúrgics, l'"Adoració de les Cinc Llagues de Jesús Crucificat" i els "Goigs a Llaor del Sant Crist d'Igualada".

Al començament de l'acte, el nostre company Joan Farrés va fer una presentació amb les següents paraules:
"L’Agrupació Coral La Llàntia va ser fundada l’any 1876.
El nom de La Llàntia ve donat pel llum que els hi van deixar per il·luminar-se en una nit de turmenta quant tornaven, els seus fundador, de fer una cantada al poble veí de Vilanova del Camí, i van prendre com a símbol la llàntia perquè és emblema d’optimisme, senzillesa i germanor.
La Coral La Llàntia forma part de la Federació dels Cors de Clavé, associació fundada per Josep Anselm Clavé, i que porta com a lema el Progrés, Virtut i  Amor.
El 27 d’octubre de 2001 es va inaugurar a la nostra ciutat un carrer dedicat a la Coral La Llàntia com a símbol de reconeixement a la seva tasca musical i de cant coral.
La Llàntia participa cada any en la processó dels dimarts de Pasqua portant els estendards de la pròpia Agrupació Coral i de l’Associació de músics i cantaires.
Que la llum d’aquella llàntia que va il·luminar el camí d’aquells joves i que ha arribat fins avui com a testimoni de germanor i  esperit de sacrifici,  sigui per a tots nosaltres un punt de reflexió i meditació, així com el Crist, amb la seva senzillesa i la seva humilitat ens va acollir a tots nosaltres.  Cantem tots ara el Cant de les Cinc llagues"
Durant la comunió vam cantar  "Tu has vingut a buscar-me" i finalitzat l'acte litúrgic vam obsequiar als assistents amb la cançó "Els Degotalls", que va estar acollida amb nombrosos aplaudiments. Ambdues cançons van estar dirigides pel nostre mestre Josep Bernadí.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada