27 d’octubre 2001

Inauguració oficial del carrer "Coral La Llàntia"



Inauguració oficial de la urbanització del carrer "Coral La Llàntia"


Aquest acte no s’anuncià al programa de celebracions, perquè en el moment d’imprimir-lo no es coneixia encara la data en què les obres d’adequació d’aquest carrer estarien acabades. Que l’Agrupació Coral La Llàntia tenia uns mereixements ben guanyats per tenir un carrer d’Igualada dedicat al seu nom, era una qüestió indiscutible i per això va arribar el moment d’obtenir aquesta distinció municipal, però amb uns considerables espais de fins a vint-i-tres anys entre la primera i la darrera gestió.

Recordem els fets:
  •  El 9 d’abril de 1978, en el tradicional Concert de sardana i cant a càrrec de l’Agrupació Sardanista d’Igualada i La Llàntia -concert que abans es feia en la diada de Reis-, en l’acte de presentació, Manuel Mateu i Vives va demanar públicament que la ciutat concedís el nom de La Llàntia a un dels seus carrers. 
  •  Al cap de set anys, en una sessió extraordinària de l’Ajuntament d’Igualada celebrada el 30 de desembre de 1985, presidida per l’alcalde Manuel Miserachs i Codina, es va aprovar la denominació de 47 nous carrers; entre ells el “Carrer Coral La Llàntia”. Amb tot, la incorporació del nom “Carrer Coral La Llàntia” a la cartografia de la ciutat esdevingué tardana; no aparegué en les edicions de plànols d’Igualada fins ben entrada la dècada del anys noranta. 
  •  Des de l’aprovació esmentada passaren vuit anys més, fins que el 30 de desembre de 1993, l’Ajuntament va publicar un edicte signat per l’alcalde Jordi Aymamí i Roca, anunciant el projecte tècnic de la urbanització del carrer Coral La Llàntia. Les incidències de les tramitacions, de les reclamacions i de les assignacions pressupostàries, comportarien encara set anys més de retards. No fou fins el 31 de desembre de 2000 que s’aprovà l’acord definitiu de contractació de les obres per urbanitzar-lo. Finalment, a la tardor del 2001, aquestes foren enllestides.

El carrer “Coral La Llàntia” es troba situat al migdia del terme igualadí, a la vora de la riera d’Òdena, on el seu curs fa la partió entre els municipis d’Igualada i de Vilanova del Camí. Per una banda limita amb el pont de la Carretera de Vilanova i per l’altra amb el dels Ferrocarrils de la Generalitat, tot fent de capçalera dels carrers del Barri del Sant Crist: Carrilet, Bisbe Castelltort, Josep M. Lladó i Bausili, Bisbe Robuster, Josep Galtés i Cardús (reiterem que aquest va ser President Honorari de La Llàntia, distinció atorgada l’octubre del 1923), i el de Jaume Boloix i Canela.

La premsa igualadina va fer esment de la inauguració:  

“Dissabte a la tarda es va inaugurar la remodelació del carrer Coral La Llàntia. El camí de terra ha quedat convertit ara en un carrer perfectament asfaltat i il·luminat.
L’acte inaugural va venir precedit d’una gran festa, a la que hi va assistir un bon nombre de veïns de la zona i d’altres indrets de la ciutat, els quals, a partir de mitja tarda, van poder gaudir de les activitats infantils que s’havien organitzat, així com degustar castanyes i torrons. Aquestes castanyes les van torrar els alumnes de l’IES Joan Mercader, i les van servir, seguint la tradició, amb paperines de paper de diari.
El moment àlgid de la tarda va arribar amb la tallada de la cinta inaugural per part de les autoritats locals i de la presidenta de l’Associació de Veïns del barri del Sant Crist, Eva Sellés. Després dels habituals parlaments, en què van participar l’alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí i l’esmentada presidenta de l’Associació de Veïns, va actuar, sota la direcció de Josep Montaner, la Coral La Llàntia, amb motiu del seu 125 aniversari i davant del fet, prou important, que el carrer inaugurat dugui el seu nom”.
(Informació extractada, seleccionada de Regió 7 del 29 d’octubre, de L’Enllaç del 31 d’octubre i de La Veu de l’Anoia del 2 de novembre de 2001).


Mostra un mapa més gran

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada