19 de maig 2002

Excursió de La Coral



EXCURSIÓ DE LA CORAL

Visites a l’Espluga de Francolí i al Monestir de Poblet.

“La Llàntia actuà a Poblet.
La tarda del proppassat diumenge, el Pare Jordi M. Bou, organista del monestir de Poblet, va rebre l’expedició de l’Agrupació Coral La Llàntia, els quals, junt amb una representació de Poesia Viva, van fer visita al cenobi cistercenc.
El viatge, organitzat més com a excursió que com actuació programada com a tal, va començar al matí amb una completa passejada per l’Espluga de Francolí, amb les visites al Museu del Vi, a la Cova de la Font Major i al Museu de la Vida Rural.
A la tarda, la Coral i acompanyants van ser atesos, com hem dit, pel Pare Bou. Mentre les expedicionàries femenines visitaven, amb guia, la part del monestir oberta al turisme, el Pare Bou es va brindar a acompanyar els homes per espais interiors de clausura que no s’obren als visitants turistes en general. D’aquesta manera, va ser possible que el Cor cantés “Recordant nostra terra”, en la intimitat, dins la Capella de Sant Esteve que data del segle XII i que es reserva a l’ús de la comunitat. Després, reunits ja homes i dones, la Coral va cantar dues peces més, “El nostre cant” i “La barqueta”, al peu de l’altar major, una estona abans de Vespres. En finalitzar aquesta cerimònia, molt solemnitzada amb motiu de la Pentecosta, amb Exposició i Adoració del Santíssim, Josep Montaner dirigí el cant del Virolai als cantaires del seu grup i als fidels en general, acompanyats a l’orgue pel Pare Bou.
Poesia Viva, per la seva banda, representada per Jaume Ferrer, Adoració Aliberch i Maria Teresa Ratera, va fer lliurament a l’esmentat monjo del vídeo, realitzat per l’igualadí Joan Vila i Prat, que reflecteix l’acte poètic que, amb poemes i presència del Pare Bou, es va fer a la Sagrada Família d’Igualada fa uns mesos”.
(Publicat a L’Enllaç dels Anoiencs del 23 de maig de 2002)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada