25 d’octubre 2012

Actuació a Santa Coloma de Queralt

L’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt organitza uns Concerts de Tardor, que se celebren entre l’octubre i novembre, a la sala gran del castell. Enguany hi participen el grup DR Jazz Friends, el concertista de piano Xavier Palà, el Liverpool String Quartet i l’Agrupació Coral La Llàntia, que hi va actuar el passat dissabte dia 20, a les 10 de la nit.

La coral va interpretar obres de diferents estils i indrets: catalanes, basques, llatinoamericanes, napolitanes..., amb intervencions dels solistes Jaume Bernadí, Agustí Bernadí i Joan Ubia, els instrumentistes de pua Felip Calafell, Joan Sánchez, Jaume Jürschik i Joan Bernadí, així com Josep Bernadí a l’acordió i Mònica Carvajal acompanyant al piano.

El director, Josep Montaner, adreçà unes paraules d’agraïment per haver-los convidat a prendre part en aquests concerts, assenyalant que la comparança amb l’alt nivell dels qui hi prenen part suposava un compromís per a La Llàntia, però que l’acceptaren amb il·lusió pel fet que Mònica Carvajal és professora de l’Escola Municipal de Música de Santa Coloma, ubicada precisament al castell, i a la que dedicà de manera especial el concert en reconeixement a la seva constant dedicació a La Llàntia.

Per la resposta del públic que omplí la sala, l’actuació de la coral va assolir les expectatives dels assistents, que obligaren a ampliar les obres programades. Ramon Vergés, president de la coral, va fer ofrena del llibre de la història de La Llàntia a l’Ajuntament, a l’Escola de Música i a títol personal a Sílvia Pomés, 1a tinent d’alcalde de l’Ajuntament, qui el recollí fent obsequi a la vegada d’un altre sobre Santa Coloma i la seva comarca.

El proper acte de La Llàntia és de caire social. Serà un sopar, el 3 de novembre, en motiu de la
Castanyada. És un acte que celebren des de fa anys i anys i en el que cada vegada, entre cantaires,
familiars, socis protectors i simpatitzants, hi assisteixen més comensals.

En resultar insuficient el seu local social, enguany l’organitzen en una dependència de l’Ateneu Igualadí.

(Article de FAS publicat a l'Enllaç nº538 el 25 d'octubre de 2012)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada