13 de desembre 2012

Activitats nadalenques de l'Agrupació Coral La Llàntia


Es van iniciar el 2 de desembre, a la tarda, amb la Trobada de Corals en salutació del Nadal que es va fer a l’església de la Sagrada Família d’Igualada. Enguany s’arribà a la XVI edició i va ser dedicada a la memòria del mestre Joan Montaner i Guix en el 45è aniversari de la seva mort. Per aquest motiu, després de les intervencions de la coral igualadina i de les mixtes Societat El Penedès de Vilafranca i Ressons de Calaf, i abans de la cloenda cantant de conjunt “Joia en el món”, La Llàntia va interpretar en solitari “Recordant nostra terra”, amb música del mestre Joan Montaner i lletra d’Ignasi Castelltort. Els cantaires l’expressaren amb una intensitat que contagià el públic, que ho premià amb una forta ovació. Tot plegat va propiciar una vetllada plena de dignitat i emotivitat.

Les activitats nadalenques van continuar el diumenge dia 9, en un concert a l’església de Santa Eulàlia de Mérida del Papiol, inclòs en els actes de la Festa Major d’hivern. Es va iniciar amb dues corals de la localitat, la infantil Els petits rossinyols i la mixta La Perdiu, que organitzava l’acte amb el suport de l’Ajuntament. Va tancar el concert La Llàntia, que assolí novament el lliurament del públic que va omplir el temple, i va satisfer plenament els amfitrions, que havien sol·licitat La Llàntia després d’escoltar-la al Palau de la Música el passat 24 de juny. Amb intervencions dels solistes i grup instrumental habituals, acompanyà al teclat Mònica Carvajal i dirigí Josep Montaner.

També com a conseqüència de l’actuació al Palau, el proper concert dels cantaires igualadins serà diumenge vinent, dia 16, a Perpinyà.

(Article de FAS publicat a l'Enllaç dels Anoiencs Núm. 545 del 13 de desembre de 2012)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada