05 de desembre 2012

XVI Trobada de Corals


Diumenge primer d’Advent, l’església de la Sagrada Família es va omplir amb motiu de la setzena trobada “En salutació del Nadal”, que organitza l’Agrupació Coral La Llàntia. Enguany amb dues corals convidades: la Coral “El Penedès” de Vilafranca i la Ressons de Calaf. El públic, per primera vegada en aquestes trobades, havia passat per taquilla.

Els organitzadors, mitjançant el presentador, van explicar les causes: les retallades en subvencions mentre les despeses normals són inevitables. I també van dir gràcies als assistents.

Encetà el programa la Coral La Llàntia, dirigida per Josep Montaner i amb Mònica Carvajal al teclat, sense estrenes i amb peces ben sabudes i treballades. Després va ser el torn de la Societat Coral “El Penedés”, amb 150 anys d’antiguitat i actualment amb una trentena de cantaires. I a continuació la Coral Ressons, de Calaf, la més jove -s’estrenà l’any 2002-, amb molt bona qualitat tècnica i dirigida per Assumpta Cribillers.

Finalment, totes les corals juntes, dirigides per Josep Montaner, i al teclat Mònica Carvajal, interpretaren amb gran eficàcia “Joia en el món”. L’Ajuntament oferí plaques-record de l’acte a les tres entitats.

Jaume Ferrer, el presentador, va anunciar que la Llàntia participarà en la Missa del Gall a la mateixa església, i en altres programes nadalencs per la ciutat entre desembre i gener, cicle que és previst cloure l’endemà de Reis, el dilluns 7 de gener, a l’Ateneu Igualadí, en la sessió de l’AUGA. Aquell dia un grup de rapsodes oferirà el “Poema de Nadal” de Josep M. de Sagarra, amb cançons nadalenques i peces musicals de “L’Estel de Natzaret” cantades per la Coral en espais del poema.

(Article publicat a l'Enllaç dels Anoiencs núm. 544 del 05 de desembre de 2012)







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada