14 de desembre 2003

VII Trobada de Corals 2003



VII Trobada de Corals
Concert en salutació del Nadal
A 2/4 de 6 de la tarda, a l’Església de la Sagrada Família
Amb la participació de:
Agrupació Coral La Llàntia
Coral Mixta Sant Bartomeu, d’Alpicat
Cor Som i Serem (Homes sols), de Viladecans
Comentaris i presentació: Joan Martí i Carbonell
(Del programa de mà).

“La Trobada de Corals fa petita la Sagrada Família.

El diumenge passat va tenir lloc el concert que l’Agrupació Coral La Llàntia organitza cada any com a Salutació del Nadal. 

L’acte, que va ser presentat per Joan Martí Carbonell, va comptar amb la participació de la Coral mixta Sant Bartomeu, d’Alpicat, que dirigí Emy Boira Gatius, i la Coral d’homes Som i Serem, de Viladecans, la qual, amb acompanyament instrumental, fou dirigida per Francesc Ollé Rosell. Les dues corals van interpretar un recull de cançons ben conegudes i agradables d’escoltar, en les que demostraren que, per mitjà d’un treball encomiable, es poden aconseguir actuacions ben reeixides.

Pel que fa a La Llàntia, que actuà en primer lloc com a entitat amfitriona, confirmà una vegada més l’acurada preparació que dediquen a cada una de les obres que incorporen al seu repertori. La coral igualadina va oferir primerament “Cançó de bressol”, dirigida per Josep Bernadí. Seguidament el director de La Llàntia, Josep Montaner, va adreçar unes paraules en memòria de Joana Martí, professora de música ben coneguda a la nostra ciutat, que morí el passat 17 de novembre, de la qual, el senyor Montaner va recordar la seva llarga fidelitat a les actuacions de La Llàntia i a aquestes trobades en concret. En honor seu i fora de programa, la coral, dirigida per Josep Montaner, va oferir “El saltiró de la cardina” amb motiu de la grata complaença que proporcionà a la senyora Martí la interpretació que La Llàntia va fer d’aquesta sardana en la Trobada de l’any passat. Tot seguint el programa, Montaner va dirigir “Ave Maria” de Schubert i “´O Sole mio” de Capua, en la que intervingué Josep Bernadí amb l’acordió. 

El concert finalitzà amb “Joia en el món” de Haendel, interpretat de conjunt per les tres corals sota la direcció de Josep Montaner i amb Mònica Carvajal a l’orgue, la qual també havia acompanyat les obres individuals de La Llàntia amb el seu bon saber fer habitual.

L’església s’omplí de gom a gom i el públic, que premià amb llargs aplaudiments totes les interpretacions, quedà plenament satisfet del concert. A l’acte hi fou present Montserrat Mateu, Tinent d’alcalde de l’Àrea de serveis a les persones la qual,  en nom de l’Ajuntament va pronunciar unes paraules de felicitació i agraïment, tant al públic assistent com a les corals participants, a les qui va lliurar una placa commemorativa de la Trobada. En acabar, als baixos de la parròquia, La Llàntia va oferir un refrigeri a les altres dues corals. Fou un acte íntim però ple d’alegria i germanor. Encoratgem a La Llàntia a prosseguir en l’organització d’aquesta Trobada, amb la qual, anyalment, inicia la celebració de les festes nadalenques”.

(Extret de L’Enllaç del Anoiencs i de La Veu de l’Anoia, del 24 de desembre de 2003).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada