10 de febrer 2011

Les festes de la Candelera, organitzades per Vida Creixent, arriben a la recta final

Dos són els actes que resten per a finalitzar les festes de la Candelera que els de Vida Creixent hem organitzat per aquest any, amb els quals honorar a la nostra advocada, la Mare de Déu de la Candela.

El primer d’ells és el d’avui dijous, després de la missa de les 8 del vespre: “Vivències d’un pelegrinatge a Terra Santa”. Es tracta d’una conferència a càrrec de Mn. Josep Maria Mas i Busqué, Prev. i rector de la parròquia de la Sagrada Família d’Igualada, qui explicarà a partir de la projecció de fotografies dels llocs de l’itinerari que va seguir el passat mes de novembre en la peregrinació que va fer en aquelles terres. L’acompanyarà Xavier Guerrero, de l’Agència de viatges Ruth Travel, especialitzada en pelegrinatges, el qual també va formar part de l’expedició.

Les festes finalitzaran el proper diumenge 13 de febrer amb la projecció del DVD “Mossèn Jaume, mossèn Jaume, heu estat un bon rector! Correspon a la segona part de l’acomiadament que feligresos i simpatitzants de la parròquia van brindar a l’aleshores rector de la parròquia de la Sagrada Família, Mn. Jaume Serra i Torras, Prev. N’és l’autor de la filmació i del muntatge Jordi Balsells. El passat diumenge 30 de gener, amb la presència de l’homenatjat Mn. Jaume Serra, Prev., es va poder veure la primera part; o sigui, la missa i el banquet d’homenatge que se celebrà a l’Hotel Amèrica. Aquest diumenge, amb la segona part, es podrà veure el recital de poemes de la parròquia preparat per Jaume Ferrer i a càrrec de feligresos i simpatitzants parroquials, i també el concert interpretat per l’Agrupació Coral La Llàntia. La projecció del DVD començarà a 2/4 de 6 de la tarda i tindrà lloc a la Capella Familiar de l’església de la Sagrada Família. En aquesta ocasió Mn. Jaume també ens ha manifestat que no hi faltarà.

Els actes que s’han celebrat aquesta setmana són: el de diumenge passat amb l’estrena del DVD “Cel Rogent”, dedicat a la Serventa de Déu Josefina Vilaseca, del qual són autors de la filmació Lídia Martí i Joan Vila. Aquest últim és qui tingué cura del muntatge. A l’acte hi assistiren els germans, veïns i amics d’Artés i d’Horta d’Avinyó; aquests, a l’igual que els feligresos i els simpatitzants de la parròquia de la Sagrada Família, quedaren gratament sorpresos del resultat final assolit, tant pel que fa a les imatges com per la banda sonora, que en la infància i l’adolescència de Josefina és fresca joliua, per a passar a ser punyent i impactant ens els moments que el poema adquireix el seu major dramatisme. “Cel Rogent”, de Mn. Josep Ma Borràs i Codina, Prev., fou representat en les festes de la Candelera de l’any 2009 a l’església de la Sagrada Família d’Igualada, essent en aquella ocasió el presentador i responsable dels poemes Jaume Ferrer, qui també actuà com a lector, junt amb Adriana Linares i Valentí Marimon, i es pogué comptar també, amb l’actuació especial de Lluís Victori a l’orgue i de Jaume Parés en els cants dedicats a la Mare de Déu. En acabar l’acte, Vida Creixent va obsequiar a les persones que han contribuït en l’edició de “Cel Rogent” i als germans de Josefina, amb una còpia del mencionat DVD.

També s’haurà celebrat l’acte del dilluns 7 de febrer de després de la missa de les 8 del vespre “Història de un amor”, DVD que dóna a entendre el perquè milers de persones de tot el món van pelegrinar a Roma per a presenciar la canonització de Sant Josep maria Escrivà de Balaguer. Aquest document fou emès per la EWTN (EEUU) a més de 50 milions de persones de desenes de països de tot el món, com un missatge nou com l’Evangeli. “Crist és present en qualsevol tasca humana honesta: La vida d’un cristià corrent -que tal vegada pot semblar vulgar- pot i ha de ser una vida santa i santificant”.

I ara, senyors i senyores, preparem-nos a gaudir plenament els últims actes que ens queden de “LA CANDELERA 2011”

(Article de Vida Creixent publicat a l’Enllaç dels Anoiencs núm. 459 del 10 de febrer de 2011)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada