17 de març 2011

Hem fet 10 anys i ho hem volgut celebrar amb vosaltres

Era el dijous 15 de març de l’any 2001 quan sortia al carrer el primer número de L’Enllaç dels Anoiencs. Avui dia 17 de març, deu anys després, teniu a les mans ja, el número 464.

És doncs per aquest desè aniversari que vam fer la festa de diumenge, la festa per a la ciutat i amb la ciutadania, que va aplegar al parc de l’Estació Vella milers de persones. Dissabte havia plogut intensa i insistentment a la comarca, però el diumenge es llevava festiu i convidava a sortir al carrer.

La celebració començava a primera hora del matí a la plaça de Cal Font, on s’hi anaven aplegant els participants a la cercavila, a qui se’ls obsequiava amb tall de coca i xocolata. Preparatius, assajos, trobades i salutacions d’amics… són prop de les onze del matí i tothom s’agrupa per iniciar la festa. Amb força puntualitat comencen a sonar les primeres músiques, la comitiva l’encapçala el grup Molta Xamba de Vilanova i el grup Mal Llamp, sonen fort i al seu pas pels carrers de la ciutat, no deixen indiferent a ningú.

La cercavila està viva i els seus participants molt animats, saluden i actuen a mida que avancen cap al Parc de l’Estació Vella. Els més petits contents, s’atansen, sense por a les “bèsties” que, en aquesta festa sortien al carrer sense gens de foc. Un cop arribats, la plaça ja és plena i les balconades i grades també, tothom a punt per gaudir de l’actuació que van fer de manera individual, cada grup, tancant així la cercavila.

Aquí a l’amfiteatre també s’obsequiava amb coca i xocolata a tothom que s’atansava a la taula. En total van ser 100 quilos de coca els que es van repartit.

Seguidament, sense pausa, el presentador de la festa, Joan Valentí, saludava els assistents en nom de la directora de L’Enllaç, tot donant pas a la cantada conjunta que van fer les corals convidades a la festa. Els cants dels més petits van sonar suaus però ferms, i les corals d’adults van ressonar amb força, tots ells sota la direcció del mestre Frederic Prat, que ja els havia conduït l’assaig previ.

Dalt l’escenari les autoritats presents a l’acte van dirigir sengles paraules de felicitació pel setmanari, coincidint i destacant també, com n’és d’important la presència d’aquest tipus de mitjà informatiu a la comarca.

De nou i per tancar la festa, les corals, d’adults grans oferien un bis del Cant del Poble.

Amb aplaudiments i felicitacions es donava per acabada aquesta gran matinal festiva que L’Enllaç va regalar a tots els seus lectors, en l’escaiença del seu desè aniversari.

(...)

Agraïments per la seva col·laboració i participació a la festa dels 10 anys de L’Enllaç

Colla Gegantera del Bisbalet, Tinet de les forques del barri del Serral de Tous, Dessota, Diables d’Igualada, Moixiganguers d’Igualada, Mal Llamp, Bastoners de Copons, Bastoners de Masquefa, Diables de Piera, Falcons de Piera, MoltaXamba de Vilanova, Grup de Majoretts i Banda de Música de Cabrera d’Anoia, Gegants de La Llacuna i Capgrossos de Capellades.

Coral Mixta, Coral Mig To, Schola Cantorum, Xalest, Verdums, Merlet, Aulí, Tríola, Xicoira, La Lira, Si Fa Sol, Agrupació Coral La Llàntia, Coral de Santa Maria, Cors Units, Mare de Déu del Portal, Estol Infantil, Flor de Boix, Noves Veus, Escola de Música de Capellades, Capella de Música de la Tossa i Orfeó de Santa Coloma.

També agraïments al Gremi de Flequers d’Igualada, Teatre de l’Aurora, Josep Baliu, Josep Díaz, Montse Farreras, Anna Díaz i Josep Rovira i a tots aquells que d’una manera o altra l’heu fet possible.

Des de la redacció de L’Enllaç agraïm abastament les felicitacions i mostres de simpatia que al llarg dels dies ens heu fet avinent.

(...)

(Extret de l’article publicat a l’Enllaç dels Anoiencs núm. 464 del 17 de març de 2011)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada