14 d’abril 2011

Les Creus de Sant Jordi 2011

Entre un total de 29 personalitats i 15 entitats, El Govern distingeix amb la Creu de Sant Jordi a l’odenenc Antoni Prat i Seuba i a l’Agrupació Coral La Llàntia d’Igualada


Ahir dimecres, una representació de l’Agrupació Coral la Llàntia, i la regidora de Cultura i Festes, Maria Enrich, informaven de la concessió de la Creu de Sant Jordi a aquesta entitat, la més antiga a nivell musical d’Igualada.

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi a 29 personalitats i 15 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. L’acte de lliurament tindrà lloc el proper dia 27 d’abril, a les 19 h, al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

Recordem que la Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o una entitat per part de la Generalitat de Catalunya. Entre les 29 personalitats que rebran la distinció en l’edició d’enguany cal destacar l’odenenc Antoni Prat Seuba, nascut l’any 1934), empresari i artista floral, com a reconeixement del prestigi assolit dins del sector, com a membre d’una nissaga de floristes que ja compta amb quatre generacions. El seu sentit innovador ha permès la incorporació de nous materials i formes a l’art de l’ornamentació floral, com a expressió creativa emergent que reflecteix la sensibilitat i el bon gust i aporta benestar a les persones.

D’altra banda, també rebran la Creu de Sant Jordi un total de 15 entitats, entre elles l’Agrupació Coral La Llàntia, entitat cultural que és la degana de la ciutat d’Igualada, per la valuosa tasca que, des de l’any 1876, du a terme en l’àmbit del cant coral i en el món de la música. També es remarca que la coral és una de les agrupacions més destacades dins la Federació de Cors de Clavé i que les successives generacions de cantaires han anat adaptant el seu repertori a les tendències de cada època.

(Article publicat a l’Enllaç dels Anoiencs núm. 468 del 14 d’abril de 2011)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada