27 d’octubre 2011

Activitats de la Llàntia en el seu 135è aniversari

L’Agrupació Coral La Llàntia compleix enguany 135 anys de vida. L’efemèride adquireix un relleu especial al coincidir, el passat abril, amb l’atorgament a la coral de la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la seva extensa trajectòria. Aquesta quedà plasmada en el llibre Tres segles de cant, que l’entitat va presentar el 2007, i on es recollia amb detall la seva història fins aquell moment, complementat amb moltes dades d’altres corals i agrupacions culturals igualadines. 

Afortunadament, la seva singladura continuà després de la publicació del llibre. Darrerament, després de l’acte d’ofrena simbòlica de la Creu de Sant Jordi a la ciutat que La Llàntia va fer a l’Ajuntament el 17 de setembre, les activitats de la Coral han estat les següents:

Actuació a benefici dels damnificats de Lorca. L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui va organitzar, el dies 7 i 8 d’aquest mes, dos festivals sota el títol “Montbui per Lorca”, en solidaritat amb els perjudicats pels terratrèmols que afectaren aquella localitat el passat mes de maig. Se celebraren al pavelló esportiu Can Passanals, amb la participació de diversos agrupacions i artistes a tall individual, entre els quals La Llàntia, sempre oberta a col·laborar en qualsevol iniciativa benèfica. La coral va actuar el dia 8 a la tarda, acompanyada al teclat per Mònica Carvajal, amb intervencions dels cantaires Josep Bernadí a l’acordió i Jaume Jürschik a la guitarra, sota la direcció de Josep Montaner, el qual, després de la interpretació de tres cançons, dedicà unes paraules d’encoratjament als habitants de Lorca, oferint com a comiat un fragment del Canto a Murcia de la sarsuela La Parranda. El públic, que ja havia correspost amb fervor a l’actuació de la coral, aplaudí amb entusiasme aquesta cançó, que amb els anys ha esdevingut com el segon himne nacional de Múrcia.

Presència en l’estrena de L’home del paraigua. Alguns membres de La Llàntia van participar en la part coral de l’òpera collage L’home del paraigua, original de Joan Martínez Colás, que s’escenificà el passat dissabte al Teatre Municipal L’Ateneu. La representació es comenta en un altre apartat d’aquestes pàgines.

Participació en la filmació el Lip Dup d’entitats musicals. L’Agrupació Coral La Llàntia, juntament amb altres agrupacions, participarà el dia 29 en la realització d’un Lip Dub representatiu del ventall d’entitats musicals de la nostra ciutat. Es filmarà en diferents dependències de l’Ateneu Igualadí, amb la cançó de l’Himne del Patge Faruk. La iniciativa del projecte ha sorgit de la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia (JOSA), en el seu 20è aniversari.

Altres actes

- El dissabte 5 de novembre es reuniran a la seva seu social cantaires, familiars i simpatitzants en el decurs del sopar en celebració de la Tradicional castanyada.

- El 19 de novembre, Actuació a La Garriga, convidats per la coral Americantus de la localitat.

- El diumenge 27 de novembre, a la tarda, Concert desinteressat a l’església del Roser per contribuir a la recapta pel finançament de les obres de reforma de la teulada del temple.

- El 4 de desembre, la XV Trobada de Corals en Salutació del Nadal. Serà a 2/4 de 6 de la tarda, a l’església de la Sagrada Família, amb la participació de les corals mixtes Cluster, de Bigues i L’Amarant, de Dosrius i l’Agrupació Coral La Llàntia.

(Article publicat a l’Enllaç dels Anoiencs núm. 492 del 27 d’octubre de 2011)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada