diumenge, 8 de maig de 2016

Ciri votiu 2016, Igualada a Montserrat

Com cada any des de fa ja 501 anys, la ciutat de Igualada ha fet la seva ofrena del ciri votiu a la Mare de Deu de Montserrat. L'origen d'aquesta peregrinació es remunta a l'edat mitjana quan Igualada, a l'igual que altres ciutats i territoris, eren delmades per la peste. En agraïment a la intercessió de la Mare de Deu de Montserrat per salvar al poble, cada any, la ciutat de Igualada, representada per les seves entitats i el seu ajuntament ofereix el ciri votiu.

Aquest any, amb motiu de la celebració dels 140 anys de la nostra entitat, l'ajuntament ha volgut comptar amb nosaltres. També ens van acompanyar l'Agrupació Folclórica que aquest any celebren el seu 75 aniversari.
A les nou del matí va sortir de l'estació d'autobusos d'Igualada una flota de set autocars que ens van deixar a l'aparcament del monestir. A les 11 hores començava l'ofici religiós al Santuari amb missa solemne i l'acte de l'ofrena del Ciri Votiu.

Acabats els actes religiosos ens vam traslladar a una sala del monestir on ens va rebre el pare abat, Josep María Soler. Primerament va ser l'alcalde, Sr. Marc Castells qui va dirigir unes paraules fent menció de l'història del Ciri Votiu així com de la tradició cultural de la vila, representada aquest any per la nostra coral i per l'Agrupació folclórica. Va acabar el seu discurs parlant del fort lligam existent entre la ciutat d'Igualada i Monserrat. A continuació el nostre president Sr. Ramón Vergés va fer entrega d'un obsequi al pare abat, així mateix, a continuació també ho va fer la presidenta de l'agrupació folclórica. Per tancar els parlaments, el pare abat va expressar el seu agraïment a la ciutat d'Igualada i als allà representats encoratjant-nos a seguir endevant amb les nostres tasques i amb les nostres tradicions.
Per acabar l'acte, l'agrupació folclórica va interpretar la "dansa d'homenatge", dansa que tal com ens van explicar, ha estat adoptada per tots els grups folclórics i dansaires de Catalunya i que van triar aquesta ocasió per estrenar-la. La música la va interpretar amb l'acordeó el nostre director Josep Bernadí. A continuació vam ser els de la coral els qui vam obsequiar als asistents amb dues de les nostres cançons: "Cant a la vinya" de A. Morera i lletra d'Àngel Guimerà i la sardana "Els degotalls" de Ricard i Francisca Castells i lletra d'Amadeu Miralles.
Acabat l'acte vam passejar una estona per Montserrat fins que a les dues del migdía vam pujar de nou als autocars per tornar a Igualada. Va estar un matí intens i plè de sentiments que tots plegats, malgrat la pluja, el vam gaudir.
Si ho voleu, us deixo aquest enllaç a l'àlbum de fotos en les que he penjat no només les meves sino totes les que els companys heu enviat al grup de whatssapp.

Àlbum de fotos Ciri Votiu 2016


Cap comentari:

Publica un comentari