dimecres, 8 de juny de 2016

Aplec del castell de Miralles
El passat diumenge 22 de maig es va celebrar al Castell de Miralles el tradicional aplec que cada any es celebra per aquestes dates. Aquest any, a més a més s’han celebrat els actes de inauguració de les obres de millora de l’Església de Sta. María de Miralles. Per aquesta ocasió, l’ajuntament ens va demanar que els hi féssim un concert a l’església. Com sempre, vam arribar al lloc del concert amb la suficient antelació com per muntar els equips, escalfar les veus i relaxar els cossos. Abans del concert encara ens va donar temps, als que així ho vam voler, d'assaborir les botifarres de Cal Riu de la Llacuna.

A l’hora prevista vam començar el concert:
  • CANT A LA VINYA, música Enric Morera, lletra Àngel Guimerà
  • ELS DEGOTALLS, música Ricard Castell, lletra Amadeu Miralles
  • EL LLOP DE MAR, música i lletra Ramón Carreras, adaptació Josep Montaner
  • MAITE, música Pablo Solozábal, lletra Federico Romero i Guillermo F. Shaw
  • EL MEU AVI, música i lletra José Luis Ortega Monasterio
  • RECORDANT NOSTRA TERRA, música Joan Montaner i Guix, lletra Ignasi Castelltort i Miralda
  • VAIXELL DE GRÈCIA, música i lletra Lluis Llach, adaptació Josep Montaner
  • MARXA HERÓICA, música Rafael Martínez Valls, lletra Lluis Capdevila i Victor Mora

La cançó “El Vaixell de Grècia” la vam acompanyar en Joan Bernadí i Joan Sánchez amb el llaüt, en Jaume Jürschik amb la bandúrria i en Paco Campillo amb la pandereta. Precisament va ser aquesta cançó que a petició general del públic la vam repetir al final del concert. 

Mentre cantàvem la “Marxa Heroica” van fer acte de presència les autoritats, El Sr. Bisbe de la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat Agustí Cortés, el Vicepresident de la Diputació de Barcelona Sr. Marc Castells i l’Alcalde de Santa María de Miralles Sr. Pere Argelich.En acabat el concert es va celebrar la missa en la que la coral vam cantar cançons pertanyents al ritual de la celebració entre les quals hi havia el “Sanctus” i “l’Ave María” de Schubert. Acabada la missa es va procedir a la benedicció de les obres de millora del castell i de l’església, l’altar major i els bancs nous. A continuació van dirigir unes paraules el Sr. Bisbe, el Sr. Diputat i l’alcalde, tots ells fent menció als esforços que s’han fet per poder fer les millores i encoratjant a continuar-les convertint tot el recinte en un centre d’atracció turística i cultural per al municipi i la comarca.Cal a dir que abans del concert, la missa, la benedicció i els parlaments d’inauguració es va fer una caminada popular per les rodalies del castell. Al final, tots els assistents vam gaudir d’un pica pica acompanyat de cava i refrescs, fent petar la xerrada uns i altres abans no vam començar a marxar amb un bon regust i amb bones sensacions.
Cap comentari:

Publica un comentari