24 de novembre 2016

Els “cors d’òpera” van vibrar a Santa Maria


Ja feia dies que molts cantaires de les corals igualadines i músics de la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia assajaven de valent per participar al concert “Cors d’òpera” previst pel diumenge 20 de novembre, en el marc del programa de Santa Cecília, patrona dels músics, a la ciutat.

Després dels assajos comuns dirigits per Pol Pastor i pel director de tot el projecte Josep Miquel Mindán, arribava el dia de l’estrena.

Així diumenge a les cinc de la tarda els protagonistes del concert, uns 120 cantaires al cor d’adults, 90 cantaires al cor infantil i la quarantena de músics, arribaven a Santa Maria per anar prenent posicions.

El públic va anar d’hora a la Basílica, i van fer bé perquè hi va haver moments de llargues cues per poder accedir a l’auditori. Un cop tothom assegut al seu lloc, es va donar pas a les persones que, sense l’entrada prèvia, esperaven pacientment i que van seguir el concert a peu dret.

La música va començar a sonar, començava el concert sense cap presentació prèvia; a primera fila les autoritats locals, i la resta de bancades de l’església a vessar de familiars i amics dels cantaires i músics que impacients i amb nervis van començar a desgranar músiques i cançons.

El repertori escollit per a l’ocasió va fer lluir de valent la jove orquestra i els solistes Sheila Grados i Jaume Parés que van brillar en la seva interpretació.

El programa del concert va comptar amb un seguit de fragments d’òpera ben conegudes pel públic Brindis de La Traviata de Verdi; Cor d’esclaus de Nabuco de Verdi; Marche et Choeur de Carmen (només per a les corals infantils) i Evocació al Pirineu i Cor final de Cançó d’amor i de guerra de Martínez Valls. En acabar la interpretació els aplaudiments van ressonar de valent a l’església de Santa Maria, i amb l’obsequi d’un ram de flors a directors i solistes es va donar per clos el concert que val a dir, es va fer curt.

Aquest gran concert participatiu va comptar amb la participació de la Coral Cors Units del Casal de la Gent Gran, la Coral de l’Escola Municipal de Música d’Igualada (EMMI), el Cor Exaudio, la infantil Coral Gatzara, l’Agrupació Coral La Llàntia, la Coral Mig To, la Coral Merlet, la Coral Mixta, la Rondalla Nova Unió, l’Schola Cantorum i la Coral infantil Els Verdums.

(Article de VP publicat a l'Enllaç dels Anoiencs núm.722 el 24 de novembre de 2016)


Vídeo del concert complet a https://www.youtube.com/watch?v=pHnYMLj52uc 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada