01 de desembre 2016

Brillant cloenda del Cicle Cultural de Tardor, organitzat per la Coral de Santa Maria


Tal com succeí en la primera sessió, dijous passat dia 24 de novembre, l’auditori de la Biblioteca Central s’omplí a vessar, en el segon concert del Cicle Cultural de Tardor, organitzat per la Coral de Santa Maria d’Igualada. En aquesta ocasió fou l’Agrupació Coral La Llàntia l’entitat convidada i la vetllada no deixà indiferent ningú, que elogià la qualitat de l’acte i l’acurada organització. El públic hi fruí de debò.

La directora de la Biblioteca Montse Lobato va obrir l’audició comentant que aquesta activitat tancava a la Biblioteca la programació commemorativa de santa Cecília.

Tot seguit Concepció Cuadras, que actuà com a presentadora de la vetllada sintetitzà la motivació d’aquesta iniciativa tan extraordinàriament corresposta, i presentà als actuants.

Les dues corals oferiren cinc cançons cadascuna. L’amistat, El canó de Palamós, Arc iris, Ulls verds i el cant a la senyera, par part de la Coral de Santa Maria, sota la direcció de Coni Torrents i amb l’acompanyament al piano de Maite Torrents. Cant a la vinya, Paraules d’amor, Els degotalls, Maite i Vaixell de Grècia, per part de l’Agrupació Coral La Llàntia, dirigida per Josep Bernadí i amb Mònica Carvajal al piano.

Tot seguit l’escenari fou ocupat per la setantena de cantaires d’ambdós cors i la coral amfitriona lliurà sengles rams de flors als directors Coni Torrents i Josep Bernadí, i a les pianistes Maite Torrents i Mònica Carvajal. Després Lleonard del Rio, president de la Coral de Santa Maria, adreçant-se a La Llàntia digué entre d’altres coses «Amics cantaires: Sabeu bé de l’afecte i companyonia que des de fa molts anys ha unit aquestes corals, veteranes en anys però joves en esperit i entusiasme. En un temps en que tot dura tan poc, i s’abaten tantes ales d’esperit, 140 anys d’existència i d’acció en una tasca que exigeix esforç. I no té cap recompensa material que l’estimuli, és una realitat admirable i digne de tota lloança.» I els dedicà la poesia “Ja fa 140 anys que feu història!” que va llegir i lliurar emmarcada al seu homònim Ramon Vergés president de La Llàntia. Després afegí «i ara bon amic, la nostra Coral et vol lliurar un altre record que perpetuï aquesta vetllada i aquest vostre 140è. aniversari. És un original diploma gravat sobre vidre, realitzat per la nostra companya Mercè Travesset, que t’oferim amb la mateixa il·lusió amb que l’hem preparat.»

Per acabar, les dues corals interpretaren Llop de mar i Recordant nostra terra, dirigides alternativament per llurs directors i acompanyades per les pianistes. Una càlida ovació va premiar ambdues interpretacions.

La Coral de Santa Maria lamenta que la capacitat de la sala no permetés un major afluència d’espectadors, i que diverses persones se n’haguessin d’entornar.

(Publicat a l’Enllaç dels Anoiencs núm. 723 l'1 de desembre de 2016)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada