11 de desembre 2021

L’Agrupació Coral La Llàntia ha reprès les activitats en el seu 145è aniversari

La llarga permanència de la Covid-19 ha perjudicat molt a tota mena d’entitats i La Llàntia no n’ha estat pas una excepció. Obligada com d’altres a una parada forçosa de la seva tasca quotidiana, en el decurs d’aquest període de temps ha viscut a més la irremeiable pèrdua dels companys Martí Bernadí Pau, Miquel Bernadí Simó, Josep Gay Sala i Ramon Segura Subirats.

Per aquest motiu, el primer acte de tornada a una insegura i condicionada normalitat tingué lloc el passat dissabte dia 11 a 2/4 d’una del migdia amb la celebració d’una missa a l’església de la Soledat dedicada especialment a la memòria dels citats cantaires, als qui Joan Farrés dedicà unes sentides paraules. 


Com és costum en els aniversaris de l’entitat, també es va tenir un record per a tots els components de l’extensa família de La Llàntia traspassats des de la seva fundació. La missa, a la que hi assistí el regidor Pere Camps en representació de l’ajuntament, fou celebrada por mossèn Josep Massana i solemnitzada per els cants de La Llàntia, la qual va oferir després tres cançons als assistents. La Coral va ser acompanyada al teclat per Mònica Carvajal i conduïda per Josep Bernadí i Josep Montaner, director titular i exdirector, respectivament.



La commemoració del 145è aniversari es va fer l’endemà dia 12 amb un dinar. En aquesta ocasió, degut a la intranquil·litat sanitària que ens envolta, se celebrà en l’estricta intimitat dels components i familiars, als quals volgueren fer companyia el nostre alcalde Marc Castells i la 3a Tinent d’alcalde Carlota Carner.


A la sobretaula, Jaume Ferrer, col·laborador fidel i soci d’honor de La Llàntia, llegí l’article "La Llàntia i Clavé" que es va publicar el 9 d’octubre del 2020 a La Veu de l’Anoia. En aquell article Ferrer es referia a la sessió de Poesia Viva del 16-10-99 que en el seu moment s’havia dedicat a la coral igualadina, i contenia part de les lletres de "La Maquinista", "Les flors de maig" i "Los Xiquets de Valls". En la lectura d’aquest darrer diumenge s’hi intercalaren, a més, enregistraments de compassos d’aquestes tres obres emblemàtiques d’Anselm Clavé. Con no podia ser d’altra manera, l’acte va cloure amb unes cançons de la Coral.


Tant de bo el futur que ens espera sigui més benigne per a tots plegats.

(Article de F.A.S. publicat a L’Enllaç dels Anoiencs núm. 947 del 16 de desembre de 2021)

(Fotografies de Joan Martí Carbonell)






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada