24 d’agost 2023

Processó de Sant Bartomeu

La portada de la publicació, Jana Carbonell

La celebració de la festa major d'Igualada, que es va iniciar dilluns, ha viscut aquest dijous el seu dia central, amb la processó de Sant Bartomeu, que és patró de la ciutat. Aquesta processó que ha tingut lloc a la tarda-vespre, ha tingut com a element central la presència de la nova figura de la imatgeria de la ciutat, el Drac Antic, que ha presidit la corrua d’elements i grups de la cultura i folklore popular de la ciutat.

L’acte central de la diada és la tradicional processó de Sant Bartomeu, del 24 d’agost, i enguany ha tingut una gran novetat: l’estrena del Drac Antic d’Igualada, que es va presentar aquest dimecres al matí.

Ahir a la tarda va ser l’encarregat d’obrir pas a la processó i va ser, sens dubte, el punt de mira de tots els assistents. Un drac que ha causat furor i que ha agradat molt. A la vigília, el dimecres, ja es va poder veure com el Drac Antic obria pas durant l’acte de trasllat del Sant des de l’església del Roser fins a la Basílica de Santa Maria i en altres actes. Pel que fa a la processó s’ha iniciat passades les 19:00 a la plaça del Bruc i ha fet un recorregut circular passant pels carrers del nucli antic fins a retornar a la plaça del Bruc.



L’acte ha estat organitzat amb la col·laboració de FESTHI i ha tingut una gran resposta de ciutadans, ja que el nou Drac Antic ha rebut molts elogis del públic assistent. La nova figura ha presidit una rua molt activa, amb presència de pirotècnia i en la que han participat un bon plegat d’entitats com ara Els Voladors, Trabucaires d’Igualada; el Drac d’Igualada portat per l’Associació Dracs i Víbries d’IGD; els Diables d’Igualada; el Drac Antic d’Igualada; el Ball de Sant Miquel i els Diables, d’Igualada; els Moixiganguers d’Igualada; Gegants de la Ciutat, acompanyats dels Grallers d’Igualada; els Gegants Vells d’Igualada; l’Àliga d’Igualada; Banderes gremials i de barris; el Tabal de la Patera; Ball de Cercolets d’Igualada; Ball de Pastorets d’Igualada; Ball de Bastons d’Igualada; l’Agrupació Coral La Llàntia, Imatge de Sant Bartomeu amb els Portants d’Honor; policia de gala; Penó de la Ciutat portat per l’Ateneu Igualadí amb motiu dels 160 anys de l’entitat; Salero; corporació municipal, autoritats; i Banda Municipal de Música.

Recorregut: plaça del Bruc, carrer de Santa Maria, plaça de Pius XII, carrer de Custiol, rambla de Sant Isidre, carrer de Garcia Fossas, plaça de la Creu, carrer de l’Argent, plaça de l’Ajuntament, carrer del Born i plaça del Bruc.

Arribada de la processó amb l’entrada de Sant Bartomeu a la plaça de l’Ajuntament. Entrada de la imatge a la basílica de Santa Maria on es cantaren els goigs. Finalitzà l’acte amb el retorn del penó a l’Ajuntament. 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada