23 de desembre 2023

Tradicional Cantada de Nadales 2023


Fotografia: Ajuntament d'Igualada

La cantada de Nadales a la plaça de l'Ajuntament d'Igualada | Miti Vendrell

Un miler de persones escolten nadales a la plaça de l'Ajuntament d'Igualada

La direcció de la cantada ha anat a càrrec de la Coral Juvenil Xalest, amb motiu del seu 50è aniversari

Un miler de persones s'ha aplegat aquest divendres al vespre a la plaça de l’Ajuntament per celebrar la tradicional cantada de nadales i donar el tret de sortida a les vacances i festes nadalenques. Durant la cantada, organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Igualada – que reuneix cada any a la majoria de corals de la ciutat per interpretar les nadales–, es van interpretar algunes de les nadales i cançons tradicionals d’aquestes festes, com "El Noi de la mare", "Les dotze van tocant", "El primer Nadal", "Joia en el món", "Fum, fum, fum", "El desembre congelat" i "L’Himne del Patge Faruk", la peça indispensable a Igualada, sobretot per a les il·lusions de la població infantil.

Enguany l’esdeveniment ha comptat amb la participació de les corals Agrupació Coral La Llàntia, Cor de Cambra de l’ECMMI, Cor d’Homes, Igualada Gospel Choir, Coral Cors Units del Casal de la Gent Gran, Coral de Santa Maria, Coral Mig to, Cor Gospel de Xauxa, Coral Merlet, Coral Gatzara, Coral Juvenil Xalest, Coral Infantil Els Verdums, Cor Exaudio i la Schola Cantorum. I aquest any s'hi ha incorporat la Coral Gospel de Tous. A més dels cantaires de les corals, també hi va haver acompanyament d’instruments, com el cello, baix, piano, guitarra elèctrica, violí, saxo, trompa i flauta travessera, una petita gran orquestra que va amenitzar aquest concert popular que convida a la ciutadania a obrir les portes de Nadal.

Nadales a l'ombra de l'arbre de Nadal de la plaça de l'Ajuntament | Miti Vendrell

Enguany la direcció de la cantada ha anat a càrrec de la Coral Juvenil Xalest, amb motiu del 50è aniversari de l’entitat. Al llarg de la seva trajectòria, per la coral hi ha passat centenars de joves igualadins i actualment compta amb més de mig centenar de nois i noies, que tenen entre 15 i 25 anys. L’entitat destaca que la coral és molt més que persones amb coneixements musicals acadèmics “és un punt de trobada per a joves que tenen com a nexe comú les ganes de passar-ho bé fent música i a la Xalest hi ha una combinació heterogènia entre joves que no han anat mai a una escola de música o un conservatori i altres que s’hi dediquen professionalment”.

Abans de la tradicional cantada, els Fanalers d’Igualada van encendre una nova bombeta del calendari d'Advent al Bosc Màgic de Cal Font en el marc de les activitats del Calendari d’Advent. En l’escenari situat al costat del Bosc Màgic, l’Espai d’Arts va oferir una actuació prèvia a la cantada de nadales. 

Article de Miti Vendrell publicat al Diari d'Igualada - Regió 7 el 23-12-2023


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada